Artist Studio

    Appointed following a recommendation, Logic prepared a feasibility study to create a new contemporary artists studio within a walled garden conservation area.

    The Logic...

    With a brief that split the building's function between studio and production area, a building concept evolved that housed production and utility facilities on the ground floor within a 'solid' base with punched openings supporting a lightweight predominantly glazed studio above. With extensive roof overhangs and a combination of vertical screens, the studio can dramatically control the amount and quality of natural light entering the studio.

    Corporation Road, Middlesbrough

    Appointed by Chaloner Group, Logic was commissioned to design a multi-storey residential building that would maximise density built within the footprint of the former Cleveland Scientific Institute building.

    view project

    Tower Green Village

    Mountain Bike Centre

    Logic was appointed to prepare a feasibility study to create a mountain bike centre proposed for an undulating rural site.

    view project